Workshops

Decopatch, mozaïek, Powertex textielverharder en Mixed Media

Workshops in de studio

Voor creatieve workshops ben je bij Studio Ruimzicht aan het juiste adres. Wij verzorgen workshops voor 2 tot 6 personen en zorgen daardoor voor veel persoonlijke aandacht en fijne begeleiding bij het maken van alle creaties. Bij mooi weer is er toegang tot een mooie rustige tuin waardoor wij ook workshops in de buitenlucht kunnen verzorgen. Dit biedt tevens ook mogelijkheden om voor grotere groepen workshops te realiseren bij ons in de studio. Op aanvraag kunnen wij ook voor grotere groepen op locatie workshops verzorgen. Neem voor alle mogelijkheden contact met ons op.

Onze workshops

Wij geven workshops in Decopatch, Mozaïek, Powertex en Mixed Media. Voor meer informatie hieronder een korte uitleg. Bij interesse voor een worshop kun je het beste contact opnemen voor meer informatie.

\

Decopatch

Bij Decopatch maak je een creatie met decoupage papier. Dit kan op verschillende soorten ondergronden gebruikt worden. De meest gekozen objecten zijn dieren, maar ook andere (wand)ornamenten hebben wij op voorraad. 

\

Mozaïek

Mozaïek is het maken van kunstwerken met glas en tegels. Hierbij heb je de keus uit verschillende soorten ondergronden, zoals spiegels, dienbladen, kaarsentableaus, maar ook torso’s en nog veel meer.

\

Powertex

Bij Powertex kun je een beeld maken of een (mixed media)schilderij. Een beeld in de breedste zin van het woord: dieren, torso’s en abstracte vormen. Hierbij maak je gebruik van kant en klare ondergronden, maar ook zelf een model maken is mogelijk. Het kan allemaal!

\

Mixed media

Mixed Media is zoals het woord al zegt een combinatie van meerdere methodes. Vaak zijn dit schilderijen of beelden met een combinatie van Powertex, Mozaïek of Decopatch. Voor alle mogelijkheden is het handig om contact op te nemen.

Wat kun je verwachten?

Om wat meer duidelijkheid te geven over wat je kunt verwachten tijdens één van onze workshops in de studio hebben we hier een aantal punten opgesteld:

 

 • Een workshop van een klein werkstuk duurt ongeveer 3 á 4 uur. Een groot werkstuk maken neemt ongeveer 6 uur in beslag.
 • Parkeren kan voor de deur op eigen parkeerterrein. Verkeersregels in acht genomen uiteraard.
 • De workshop wordt begeleidt door een deskundig persoon die bekwaam is met de middelen en methodes.
 • Bij de workshop is een kopje koffie, thee of water en iets lekkers inbegrepen. Zelf lunch meenemen kan. Tijdens een mozaïek workshop dient er tijdens het nuttigen van eten of drinken wel gestopt te worden met de werkzaamheden i.v.m. de veiligheid vanwege splinters.
 • Tijdens een Powertex workshop kan het nogal een rommeltje worden als er fanatiek gewerkt wordt. Trek dus ook niet de mooiste kleding aan. Uiteraard voorzien wij je van plastic handschoenen en een schort, maar Powertex blijft een textielverharder en is dus niet uit kleding te wassen. Ook met lang haar raden wij aan dit in een staart of vlecht vast te binden.

Corona maatregelen

Uiteraard houden wij tijdens deze tijd de Corona maatregelen in acht om een veilige workshop te kunnen bieden. Hieronder een overzicht van geldende regels in onze Studio:

 

 • Je betaald de workshop vooruit om contact te vermijden. Eventuele meerkosten of aankopen uit de winkel kun je wel ter plekke voldoen.
 • Bij binnenkomst handen ontsmetten met het daarvoor klaar gezette ontsmettingsmiddel.
 • Het dragen van een mondkapje in de studio is verplicht.
 • Wij maken gebruikte gereedschappen schoon, maar voor eigen veiligheid maak je voor aanvang van de workshop de materialen schoon met de hygiëne flacons en papier. Na de workshop reinig je de gebruikte spullen opnieuw.
 • Hou 1.5 m afstand van elkaar.
 • Blijf zoveel mogelijk op één plek en beperk het lopen waar mogelijk.

Interesse in een workshop in het hart van de polder?

Bij Studio Ruimzicht maak je de mooiste creaties in het midden van het groene hart. Neem voor meer informatie contact met ons op.