Over studio ruimzicht

Het verhaal achter de creatieve studio

Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt

Mijn naam is Jeannette en heb van mijn passie mijn werk gemaakt. Ruim 15 jaar geleden volgde ik zelf mijn eerste creatieve workshop mozaïek. Mijn man en ik hadden toen al ruim 20 jaar een eigen bedrijf in het vervaardigen van kozijnen. Omdat ik dit al zo lang deed werd het een beetje routine werk en kreeg ik de kriebels om mijn creativiteit weer een boost te geven. Ik besloot om zelf workshops te gaan geven. In eerste instantie alleen mozaïek.

Later ook textiel verharder. Al snel kwam ik in contact met Marion Linnenbank van Powertex. Powertex is zo’n veelzijdig medium dat ik besloot om de opleiding tot Powertex docent te volgen. Deze workshops waren snel heel populair bij jong en oud. De workshops gaf ik op mijn atelier in Leiden en op locatie. Op locatie zijn workshops tot ongeveer 50 man mogelijk. Op een gegeven moment wilden de klanten ook materialen kopen en zo kwam de webshop in zicht. Inmiddels heb ik een webshop met ongeveer 3000 hobbymaterialen. Maar tijden veranderen en een mooie oude boerderij kwam in zicht. Na een jaar van hard werken om de boerderij in ere te herstellen en tegelijkertijd ons bedrijf te runnen was er de mogelijkheid om hier ook een fysieke winkel te realiseren. Tijd ook voor een nieuwe naam. Crea-Leiden heeft in de loop der jaren heel wat bekendheid gegenereerd, vooral door de beurzen en de webwinkel. Maar Crea-Leiden in Hazerswoude is het niet helemaal. De boerderij stamt uit 1848 en heet Ruimzicht. Dus een nieuwe naam was al snel gevonden. Studio Ruimzicht.

 

Een nieuwe manier van werken

Op deze nieuwe locatie gaan wij op een andere manier van start. Als wij open zijn staat dit aangegeven op het bord aan de weg en kan je gewoon binnenlopen. Kom je speciaal naar onze winkel bel dan even of we er zijn of voor een afspraak. De workshops worden hier op locatie gegeven en hiervoor kan je met maximaal 6 personen reserveren. Voor grote groepen bij jouw op locatie kun je een offerte aanvragen.

Er is in de loop der tijd wel iets veranderd in het geven van workshops. Er worden nog steeds fysieke workshops gegeven, maar de vraag naar DIY pakketten wordt steeds groter. Daarom lever ik de creatieve workshops in een pakket. Een mooi pakket met een duidelijke handleiding.

We leven nu in 2020 en door het internet zijn de mogelijkheden onbeperkt. Uiteraard ga ik met mijn tijd mee en worden mijn DIY-pakketten nu voorzien van online stap voor stap video’s . Met deze video’s heb je een duidelijke uitleg die je keer op keer kan bekijken In je eigen tijd en tempo, gewoon lekker thuis.

De creatieve DIY-pakketten kun je vinden in de webshop onder het kopje DIY at Home. Hier kan je meteen een DIY-pakket bestellen en kiezen uit vele mogelijkheden. De shop is gloed nieuw en zal regelmatig worden aangevuld met nieuwe inspirerende creatieve workshops. Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Als onderdeel van een vrijgezellenfeestje, lekker alleen, samen met een vriendin/kind thuis of als onderdeel van een creatief kinderfeestje! Van de leuke DIY-pakketten wordt iedereen blij.

Wat echter niet veranderd is de service, kwaliteit en persoonlijk contact. Geen chat met een computer, maar real time. Materialen van goede en zo mogelijk duurzame kwaliteit en een snelle levering.

Neem gerust een kijkje in mijn webshop en ga thuis lekker thuis aan de slag of neem contact op voor een workshop in de studio.

Liefs,

Jeannette